Wrap Up ► December

by - 11:05:00



Posledný mesiac roku 2017 som chcela čo najviac využiť na čítanie a myslím si, že sa mi to podarilo, najmä keď zvážim, koľko nadčasu som si odbila v práci.
December pre mňa začal pomalšie, nakoľko som si zvykala na novú pracovnú dobu a tiež toho bolo veľa, čo som si musela oprášiť.
Povedala som si, že sa nebudem zbytočne nútiť do žiadneho diela, a preto som vo väčšine čítala contemporary príbehy. Samozrejme, dostala som chuť aj na fantasy a konečne som sa dostala aj k niečomu inému- k thrilleru. Kedysi som čítala prevažne to. Detektívky, thrillery, to bolo moje. Teraz sa mi tieto knihy tak často pod ruky nedostávajú, ale to neznamená, že ich neviem oceniť.

Tu sú už zoradené od najlepšej po (aspoň pre mňa) najslabšiu:
Antoine de Saint-Exupéry- Malý Princ / 5*
(Nekonečne veľa múdrosti a pravdy na tak málo stranách.)
(Na tieto knihy nebudem nikdy pristará.)
Matt Haig- The Humans / 4*
(Na niektoré knihy musí byť človek pripravený)
Amelia Lefay- The Anatomy of Jane / 4*
(Vyšla som zo svojej komfortnej zóny a bola som milo prekvapená)
Amelia Lefay- The Anatomy of Us / 4*
(Som rada za pokračovanie, aj keď neprinieslo nejaký veľký posun vpred.)
Stephenie Meyer- Špecialistka / 3*
(Mohla to byť super kniha, nebyť toho chlapa. Väčšie matelko som dlho nevidela.)
Megan D. Martin- Filthy 1 / 3*
(Začalo to sľubne, aj keď dosť zvláštne...)
Megan D. Martin- Filthy 2 / 3*
(Damn, to bolo zvrátené! Na druhej strane... dosť reálne, takže neviem, čo si myslieť.)

Zatiaľ čo pre každého knihomoľa sú Vianoce asi tým najkrajším obdobím, kedy dostane kopec kníh alebo darčekové poukazy do kníhkupectva, pre mňa to bol pravý opak.
Nikdy som nedostávala knihy, pretože rodičia to považovali ako stratu peňazí. Našťastie, ako ide čas a ja sa čoraz viac ponáram do magickch svetov, zisťujem, že kúzla naozaj existujú. A niekto ich musel použiť tohto roku na rodičov, pretože moja mamina navštívila panta rhei! A kúpila mi nie jednu knihu, ale celý knižný set níh od Georga R.R. Martina- jeho Pieseň Ľadu a Ohňa.
Od kamarátky som dostala knihu Červené lístie od Sity Brahmachari, o ktorej som síce veľa nepočula, ale z obsahu usudzujem, že to bude ďalšia zo srdcervúcich kníh, takže... I am ready.
Rok 2017 bol výnimočný hneď vo viacerých veciach. Jednou z nich bola aj možnosť zúčastniť sa zrazu knižných blogerov, ktorý sa uskutočnil v Žiline a nad ktorým som váhala do poslednej chvíle. Ísť, neísť, nikoho nepoznám, čo poviem.... Veľa pochybovačných otázok, ktoré zatlačila do úzadia cena lístkov tam aj späť. Keď som raz zaplatila, nebolo možné vycúvať. A práve v Žiline som stretla tých najlepších ľudí, ktorí chápu všetkú lásku, ktorú ku knihám, ako správni knihomoli, všetci prechovávame.
Ježiško došiel aj do Žiliny a to, že nosil knihy, je dosť očividné. Mamine som povedala, že si budeme rozdávať knihy a keď s jednou odídem, s jednou sa vrátim. Well... I was wrong. Ako inak. Domov som došla s deviatimi novými prírastkami, z ktorých sa teším, pretože o všetkých som už počula a chcela si ich prečítať.
Doma už moju poličku okupujú knihy ako: Dcéra pojedačky hriechov od M. Salisbury, Dívka z inkoustu a hvězd od K. M. Hargrave, Z kostí a inkoustu od R. Cane (na túto sa teším asi najviac), Kaziměsti od Martina Bečana / na túto knihu som asi nepočula nič než dobré ohlasy), tiež mám Caraval v slovenčine (sestra si to cche prečítať, ale nakoľko je to pubeťáčka, verím, že sa to bude páčiť aspoň jej), Dievča zo 6E od A. R. Torre a na podobnej nôte ladený Wallbanger od A. Clayton, ktorého som už čítala, ale bolo to vtipné a lepšie sa číta fyzická kniha než e-kniha. Taktiež mám skoro kompletnú zbierku Colleen, pretože mi kamarátka doniesla Beznádejnú, ktorú si plánujem znova prečítať. A ako poslednú knihu som si domov priniesla Ruže a Dýku od Renée Ahdieh, nakoľko jednotka- The Wrath and the Dawn, mi domov dorazila začiatkom decembra. Konečne sa môžem vrhnúť na sériu, kde mám aj jednu, aj druhú časť.

Aké knihy ste prečítaly vy? Čo zaujímavé pribudlo do vašej zbierky za posledný mesiac? :)

You May Also Like

0 komentárov