Minulosť nezmeníš ► Deväť brestov

by - 18:37:00

Robert Bryndza

"Raz už vraha chytila. Dokáže to aj druhýkrát?"


Názov: Deväť brestov / Nine Elms
Séria: Kate Marshall
Diel: prvý
Vydavateľstvo: Lindeni
Počet strán: 376
Hodnotenie na GR: 3.99
Anotácia:
Kate Marshallová bola pred šestnástimi rokmi vychádzajúcou hviezdou londýnskej metropolitnej polície. Bola mladá a ambiciózna, mala talent preniknúť do mysle zločinca a vyriešila niekoľko významných prípadov vrážd.
Keď však Kate dostala za úlohu vypátrať brutálneho sériového vraha, pri hľadaní jej nepomohol inštinkt ani schopnosť ponoriť sa do sveta krutého násilia - a vrah si napokon našiel ju.
Prešlo niekoľko rokov, odkedy ledva unikla z pazúrov smrti. Dnes Kate vedie pokojný život na anglickom pobreží, no stále myslí na prácu policajnej detektívky. A keď jedného dňa dostane list, ktorý jej pripomenie minulosť, znovu ju to vtiahne do zvrátenej mysle vraha, ktorého pozná až príliš dobre, a do prípadu, ktorý môže vyriešiť len ona.
Robert Bryndza je pripravený dobyť svet s ďalším bestsellerom. Predstavuje v ňom Kate Marshallovú, ženu s temným tajomstvom a so silným zmyslom pre spravodlivosť.

"Kráčam vo Vašich šľapajách a dúfam, že Vás budem hoden."


V poslednej dobe čoraz viac vyhľadávam trileri, avšak keďže som na tomto poli ešte stále čitateľ-nováčik, spolieham sa na vydavateľstvá a novinky, s ktorými prichádzajú. Medzi jedno z mojich najobľúbenejších vydavateľstiev rozhodne patrí Lindeni, ktoré som si obľúbila vďaka knihám ako Zlodej tetovaní alebo Tichá pacientka. Teraz si však do zoznamu obľúbených pripisujem ďalšie dielo aka Deväť brestov.




Štýl písania
Štýl, ktorým píše Robert Bryndza ma hneď zaujal, nakoľko ma hodil priamo do deja. Je pravda, že sa prológ odohráva pätnásť rokov pred hlavnou dejovou líniou, nič to nemení na fakte, že táto kniha bola napínavá od začiatku do konca.
Dielo je vyrozprávané v tretej osobe, a preto bolo aj jednoduchšie zvyknúť si na častejšie striedanie pohľadov, respektíve striedanie medzi Kate, Fanúšikom a Petrom. Ťažko povedať, ktorý bol môj obľúbený, pretože len vďaka všetkým nabralo dielo na hĺbke a hlavne dokázalo v čitateľovi vytvoriť pocit, že pozná všetko, čo sa dá. A aj tak bol koniec akýmsi prekvapením.
Moje hodnotenie: 4.5/5*

Postavy a dej
Hlavnou postavou série je Kate Marshallová, ktorá toho v živote stihla zažiť viac ako dosť. Ako nádejná policajtka pred sebou mala sľubnú kariéru, kým sa jej do života nepriplietol kanibal z deviatich brestov- Peter Conway.
Kate sa možno podarilo vyrieišť prípad a dostať vraha mladých dievčat, no tiež ju to niečo stálo.
Človek by si myslel, že po pätnástich rokoch sa všetko upokojí a na kanibala z deviatich brestov si nikto nespomenie. Avšak, všetko skomplikuje objav tela mladého dievčaťa, ktoré vyzerá, akoby ju zabil neslavne známy kanibal. Ako to ale mohol urobiť, keď už roky trčí v liečebni?
Všetky postavy v tejto knihe boli komplexné. Dokonca aj Glenda, Katina mam, ktorú som síce nemala až tak v láske, mala svoje motívy a to, čo ju hnalo vpred.
Moje hodnotenie: 5/5*

Celkový dojem
Deväť brestov je dielo pre každého milovníka trilerov. Príde si tu na svoje ako náročný čitateľ, tak aj niekto, kto s trilermi začína. Autor sa vyhral nielen so zápletkou, no s každou jednou postavou a jej charakterom. Urobil tak z diela realistický príbeh s reálnymi postavami, ktoré by ste mohli stretnúť niekde v obchode či v škole. Dokázal nám pripomenúť, že dobré meno apostavenie ešte neznamená dobrý charakter.
Každý niečo skrýva.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu ALBATROS MEDIA.
Knihu si môžete zakúpiť TU.

You May Also Like

0 komentárov