Wrap Up ► August

by - 16:35:00




Ahojte knihomoli,
obdobie prázdnin a dovoleniek síce pominulo, no dúfam, že chuť čítať a objavovať nové príbehy s nástupom do školy/práce nezmizne.
Než sa vrhneme do čitateľských plánov na nový mesiac, poďme sa ešte trochu vrátiť k letu a k obdobiu, kedy sme na čítanie mali viac času. Teda... ako kto.
Môj čiateľský august bol oproti minulému roku akýsi poskromnejší, čo sa prečítaných kníh a nových prírastkov týka. Pri tých horúčavách som častokrát nemala poriadnu chuť ani existovať, nieto ešte čítať a nepatrím medzi ľudí, ktorí by sa do čítania dokázali donútiť.
Myslím však, že hlavnou príčinou mojej nechute ku knihám sa stal príbeh Slunce je také hvězda, ktoré som mala v pláne prelúskať za deň, možno dva, no nakoniec som ju dokončila asi po mesiaci. Viete si istotne domyslieť, aká záživná musela tá kniha byť. Neskutočne.

Tu sú už ale zoradené moje prečítané knihy od najlepšej po (aspoň podľa mňa) najhoršiu:
A.R.Torre- Dievča zo 6E / 4*
(autorka, ktorú som si zaškatuľkovala mi ukázala, že vie písať aj triler)
Jenny Hanová- Povedz, že ma miluješ / 3*
(Touto knihou som dala letu konečné zbohom. Jeseň, som na teba ready.)
Nicola Yoon- Slunce je také hvězda / 2.5*
(Som na seba hrdá, že som nezaspala tak ako pri čítaní učebníc, no aj tak...)

Keď som sa už šetrila s čítaním, napadlo mi, že si nebudem zbytočne kupovať žiadne nové knihy. Predsa len, nasadila som rovnako úsporný režim ako môj laptop a nielen z finančných, ale aj úložných možností.
Tak či tak, ako náhle som dočítala Dievča zo 6E, potrebovala som pokračovanie, tak som si objednala Do Not Disturb, tiež od A.R.Torre, pri ktorej som ešte natrafila na polovičnú cenu. V tej chvíli som začala uvažovať o možnosti, že osud predsa len existuje.
O jeho existencii som nemusela polemizovať nejako dlho, pretože asi o týždeň na to mi písala Zuzka, že som u nej vyhrala Repliku od Lauren Oliverovej, po ktorej som už dlhší čas pokukovala. Je to možné? Ja a vyhrať? Keď už toto nebol osud, netuším, čo iné by to mohlo byť.
Každopádne, tohto mesiaca som sa chcela viac zamerať na svoj rukopis a jeho opravy, takže čítanie malo ísť do úzadia. Avšak, stačilo zopár kapitol a prišla som na to, že by nebolo od veci zadovážiť si nejaké slovenské knihy, kde by som si mohla viac pozrieť štylistiku viet, keďže moje podvedomie sa rozhodlo prebrať tú anglickú. Takže mi ešte včera došli knihy Strácam sa v tebe a Strácam sa v sebe od Jasindy Wilder. Síce poriadne neviem, o čom to bude, ale jedná sa o NA contemporary (ak viem vôbec toto) a bolo to v akcii, tak why not?
Môj celkový počet knižných prírastkov sú teda 4 knihy, čo je tak akurát, keďže som prečítala 3 knihy. Musím povedať, že sa mi páči predstava prečítať mesačne toľko kníh, koľko si zadovážim. Vďaka tomu nemám zbytočne pocit, že ma moje TBR prerastá.

Aké knihy ste prečítali vy? Čo zaujímavé pribudlo do vašej zbierky za posledný mesiac?

You May Also Like

0 komentárov