Stratené v Kniholande

by - 23:03:00


Istotne všetci poznáte príbeh, v ktorom sa Alice stratila v Krajine Zázrakov. Ja som sa, s pomocou mojich skvelých kamarátok Sue (blog / ig) a Mišky (blog / ig), stratila vo svete kníh.



Život každého knihomoľa je o odhodlaní a hlavne o hľadaní tej správnej knihy, pri ktorej nezaspí, ale ktorej podľahne. A o ktorej môže rozprávať s ostatnými. Aj z týchto dôvodov som už dlhšiu dobu chcela založiť knižný klub, kde by sme mohli spolu hovoriť a fangirlovať o knihách, ktoré nás zaujali.
V zahraničí sa knižné kluby tešia veľkej popularite, no u nás som ich zaregistrovala len zopár a aj to nie mne najbližším zánrom. Práve preto sme s babami prišli s myšlienkou každomesačného čítania FANTASY knihy.

O čo v tomto knižnom klube pôjde?
Spoločne sa pozrieme na knižné novinky zo sveta fantasy, samozrejme, budeme vyberať také knihy, ktoré majú slovenský preklad, aby sa k nim mohol dostať každý. Taktiež spolu budeme diskutovať o prečítaných dielach, podelíme sa o svoje myšlienky, prídeme s teóriami k ďalším dielom... Urobíme si spolu knihomoľský večer ako sa patrí (pravdepodobne na instagrame, ale podrobnosti ešte neskôr upresníme).

Ako to bude prebiehať?
Na začiatku každého mesiaca si vyberieme jednu novinku, ktorú by sme spoločne čítali. Niekedy v strede mesiaca by sme mali oficiálny read-along, ktorý ale nevylučuje osobitné čítanie. Každý môže čítať vlastnou rýchlosťou, no takýmto delením chceme dosiahnuť to, aby si na čítanie našiel čas aj niekto, kto pracuje dvanásť hodín, alebo celý deň sedí pri učebniciach. Sama viem, aké náročné je nájsť si niekedy čo i len desať minút, no od kedy si pred spaním čítam, cítim sa oveľa lepšie. Knihy predsa nie sú kúzelné len vďaka tomu, čo v sebe skrývajú, ale aj ako nás ovplyvňujú.

Keďže som človek, ktorý veľmi rád diskutuje s ostatnými, počúva ich názory a hlavne spoznáva nových knihomoľov, dúfam, že sa k nám pripojíte počas nášho prvého mesiaca, v ktorom sme už vybrali a zorganizovali spoločné čítanie.
Tento mesiac by sme chceli prelúskať knihu od slovenskej autorky Majky Danihelovej, ktorú myslím, že nemusím veľmi predstavovať, pretože ste o nej istotne počuli. Ak nie... Pod akým kameňom žijete?


Tak čo, idete do toho s nami? Čítali ste/ čítate Majkinu knihu? Pridáte sa neskôr k našej diskusii?
Pre viac informácií určite sledujte náš novozaložený instagram Stratené v Kniholande a ak sa pridáte, nájdeme si vás pod označením #stratenevkniholande

You May Also Like

0 komentárov